4 Martie 2006 - Ziua Europeană a Realizării Sinelui în România_Afis Bucuresti
4 Martie 2006

4 Martie 2006 – Ziua Europeană a Realizării Sinelui în România

Trei evenimente au marcat la București prima ediție a Zilei Europene a Realizării Sinelui, manifestare celebrată în peste 300 de orașe europene:

  • Conferința publică „Realizarea Sinelui – o revoluție în conștiința pentru mileniul trei” – Sala RADIO;
  • Conferința de presă cu tema „Evoluția spirituală și yoga în mileniul trei” – Sala RADIO;
  • Lansarea cărții lui Gregoire de Kalbermatten: „Duhul Adevărului: Timp împlinit” – Sala ARCUB.

Invitat de onoare la toate cele trei evenimente: domnul Gregoire de Kalbermatten, Elveția, diplomat ONU.

Conferința publică de la Sala RADIO a fost introdusă de un recital cameral cuprinzând lucrări de J. S. Bach, W.A. Mozart și J. Massenet, în interpretarea muzicienilor sahaj profesioniști, pentru ca în a doua parte a programului, formația „Sahaj Group” să prezinte auditoriului piese devoționale aparținând genului muzicii clasice indiene.

Domnul Gregoire de Kalbermatten s-a adresat celor prezenți într-o manieră jovială și ușor nonconformistă, plină de umor, modelându-și discursul potrivit zonelor de așteptare din partea unui public nefamiliarizat cu Sahaja Yoga. Domnia sa s-a referit la condiția omului contemporan, care trăiește cu iluzia fericirii, dar care nu poate cunoaște adevărata bucurie, închis fiind în crusta limitărilor umane, care nu-i permit deschiderea către Spirit – sursa unică a bucuriei absolute.

Experiența Realizării Sinelui a fost prezentată celor prezenți prin intermediul unei proiecții video a experimentului condus de Doamna Shri Mataji Nirmala Devi – Fondatoarea Sahaja Yoga. Peste 100 de persoane au experimentat pentru prima oară percepția și conștiința vibratorie.

La Conferința de presă, domnul Gregoire de Kalbermatten s-a referit la criza complexă cu care se confruntă astăzi societatea în toate planurile (politic, economic etc.), precum și la faptul că experiența Realizării Sinelui reprezintă soluția reală pentru această criză. Domnia sa a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, referindu-se la adevărata semnificație a tehnicilor Yoga, împărtășind aspecte ale propriei evoluții spirituale, din care nu au lipsit rătăcirile și confuziile inerente omului modern, și relevând importanța întâlnirii cu personalitatea de excepție a doamnei Shri Mataji Nirmala Devi, care i-a transformat complet existența, oferindu-i o perspectivă nouă asupra lumii și condiției ei, asupra posibilității concrete a soluționării problemelor cu care se confruntă umanitatea în ansamblu.

Câteva televiziuni private au prezentat interviuri și reportaje de la eveniment.

Similar Posts