Cronica Spectacol_Teatrul Tandarica, Bucuresti_29.03.2003
29 martie 2003

Spectacol omagial la Teatrul Țăndărică din București

Martie 2003 a avut o semnificaţie aparte pentru sahaja yoghinii de pretutindeni. Pe 21 martie, Domnia sa Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani. Evenimentul a fost marcat de festivaluri şi seminarii internaţionale desfăşurate în întreaga lume.

La Bucureşti, Asociaţia Culturală “Sahaja Yoga – România” a organizat pe 29 martie 2003, la Teatrul Ţăndărică din P-ţa Lahovari, un spectacol omagial pentru a celebra personalitatea lui Shri Mataji şi activitatea neobosită a domniei sale pentru transformarea şi emanciparea fiinţelor umane prin metoda de meditaţie Sahaja Yoga.

Programul a fost deschis cu un montaj din filmul biografic „Imaculata” (realizat sub auspiciile Vishwa Nirmala Dharma), care a relevat esenţa mesajului lui Shri Mataji şi recunoaşterea internaţională pe care a primit-o din partea personalităţilor lumii contemporane.

Au urmat două dansuri clasice indiene, în stilul Bharata Natyam, în interpretarea Manuelei Colţan.

Cronica Spectacol_Teatrul Tandarica, Bucuresti_29.03.2003

Formația bucureşteană „Sahaj Group” (formată în 1994) şi grupul „Sangeet Lahari”, având nucleul la Oradea (format în 2002), au oferit publicului un foarte apreciat miniconcert de muzică indiană clasică, compus din melodii aparţinând genurilor bhajan şi qawwali.

Seara s-a încheiat cu un moment de prezentare a portului tradiţional indian (saree, punjabi, kurtha), inegalabil în îmbinarea confortului vestimentar cu eleganţa, creativitatea artistică şi calitatea deosebită a materialelor naturale utilizate. Parada de costum realizată de Iulia Hărănguş (studentă la Regie film) pe o temă muzicală foarte ritmată şi trecând în revistă momentele esenţiale ale existenţei umane: copilăria, maturitatea, căsătoria, a fost cel mai colorat moment al serii şi a adus aplauze la scenă deschisă trupei alcătuite din 20 de sahaja yoghini.

Reprezentanţii presei şi oficialii indieni au primit mape speciale de prezentare a evenimentului şi a Sahaja Yoga şi au fost invitaţi la un bufet rece cu preparate tradiţionale indiene, care s-a bucurat de mare succes. S-au stabilit contacte, s-au lansat propuneri de colaborări. “Realitatea Românească” a publicat o amplă relatare despre eveniment, cu câteva interviuri luate artiştilor.

Similar Posts