Grayscale Photo of a Mahatma Gandhi Statue
14 august 2001

Seară culturală cu prilejul Zilei Independenței Indiei

Marți, 14 august 2001, Asociația Culturală SAHAJA YOGA – ROMÂNIA a organizat la sala „Tehnic Club” din București o seară dedicată comemorării zilei de 15 august 1947, Ziua eliberării poporului indian de sub dominația Imperiului Britanic.

În prima parte a programului, a fost prezentată pe scurt derularea principalelor evenimente care au condus la cucerirea independenței Indiei, cu reliefarea figurii legendare a lui Mahatma Gandhi, supranumit și „Părintele Națiunii”, cel care s-a aflat în fruntea luptei poporului indian. Au fost proiectate imagini de arhivă din timpul evenimentelor.

A urmat un scurt documentar dedicat lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea metodei Sahaja Yoga și personalitate de excepție a timpurilor moderne, cea care a continuat în planul spiritualității munca lui Mahatma, adresând de această dată mesajul său întregii umanități.

Cea de-a doua parte a programului a cuprins o scurtă prezentare a Sahaja Yoga, muzică și dans clasic indian în interpretarea artiștilor sahaj. Au concertat grupurile „Sahaj Group” din București și „Nirmal Bhakti” din Ploiești. Anca AnghelinaManuela Colțan și Roxana Ionescu au interpretat dansuri indiene în stilurile Bharata Natyam și Khatak.

Similar Posts